Фудбалер Црвене звезде Ел Фарду Бен изјавио је да време у изолацији због епидемије вируса корона проводи у свом дому у Београду напорно тренирајући.

- Ова ситуација и није баш лака, али са целим стручним штабом на челу са Дејаном Станковићем покушавамо да одржимо физичку форму кроз напоран рад. Добијамо програм по ком радимо како у кући, тако и напољу, уколико наравно за то имамо прилику - рекао је Бен за клупски сајт.

Најбољи стрелац Суперлиге Србије и један од најбољих странаца у Црвеној звезди, слободно време проводи и са децом, са којом у дворишту игра фудбал.

- Мој дан почиње јутарњим тренингом, а затим време проводим са својом породицом. Тренинг није лак када га сам радиш. Индивидуални тренинзи су тешки, много је лакше када се тренира са целим тимом, али покушавамо да се што боље припремимо, а то је веома важно. За мене је веома битно да напорно радим и да будем спреман, зато што у овом моменту не знамо када ће се првенство наставити. За нас играче је управо због тога битно да смо у што бољој физичкој припреми. Kућни тренинзи су одлични, интезитет није претежак тако да одговарају сваком играчу - нагласио је Бен и додао да му у овој ситуацији изгледа као да се фудбал прекинуо на једну годину.

- Много ми недостаје сам фудбал, да будем доле на терену, да постижем голове, као и да их прослављам са својим саиграчима, а нарочито са навијачима. Није лак моменат за нас играче, али ја се надам да ћемо ускоро све наставити. Тешко је, јер смо навикли да тренирамо сваки дан, да играмо утакмице на сваких седам или три дана, а сада је већ трећа недеља како не играмо фудбал. Морамо да се фокусирамо на то да се добро спремимо на наставак који нас убрзо очекује - рекао је Бен који је имао је и поруку за навијаче црвено-белих.

- Желим да се пре свега захвалим свим звездашима што су увек били уз нас. Тренутно је најважније да остану код куће. Веома је битно да будемо безбедни јер можемо изгубити много. Потребни су нам када се све ово настави, без њих ми нисмо иста екипа, и верујем да ћемо се сви заједно радовати новим успесима - закључио је Бен.