Тренер Локомотива из Москве Јури Семин стао је на страну играча који се не слажу са одлуком управе клуба да им се смање плате док траје пандемија вируса корона. Први тим је две године за редом успевао да избори пласман у групну фазу Лиге шампиона и фудбалери сматрају да не заслужују мање зараде.

Клуб је због добрих резултата зарадио огроман новац, а још има и богате спонзоре - највеће руске компаније. То су све разлози што играчи, предвођени капитеном Ведраном Ћорлуком, нису пристали на 40 одсто мање плате за април и мај.

"Играчи су обезбедили клубу огроман новац пласманима у групну фазу Лиге шампиона две сезоне за редом, а на то се сада не обраћа пажња. Зато, није поштено кривити играче да су похлепни и незахвални јер наводно не размишљају о клубу који их храни. Ово је заједнички процес и пре ће бити да они хране клуб. Ова ситуација с вирусом корона је непредвидива и сведоци смо да велики број компанија и организација добија одређену помоћ од својих влада како би кризу прошли без проблема. Можда и наш посао има право на то. Сада је потребно помоћи и фудбал, а не само да се скупља новац од играча. Ово је велика и важна индустрија, битан дио свачијег живота и сигурно је да  људима много недостаје", рекао је Јури Семин, тренер Локомотиве.