Фудбалски савез Србије (ФСС) саопштио је да је у хуманитарној акцији за помоћ здравственом систему Србије у борби против пандемије вируса корона прикупљен први износ од 30 милиона динара (255.320 евра), који је уплаћен Инфективној клиници у Београду.

Акција коју је ФСС покренуо на иницијативу председника Славише Kокезе наишла је на велику подршку, а иницијативи Kокезе први су се придружили његови најближи сарадници у ФСС генерални секретар Јован Шурбатовић, спортски директор Владимир Матијашевић, потпредседници Ненад Бјековић и Марко Пантелић, као и чланови Одбора за хитна питања и Извршног одбора Новица Тончев, Илија Петковић, Бранко Стојаковић, Драган Симовић, Милан Kараџић, Драгомир Лазовић, Милош Миљанић и Душан Мракић.

- Средства су издвојили сви селектори у систему ФС Србије на челу са селектором А тима Љубишом Тумбаковић, стручним штабом и координатором за физичку припрему и опоравак Андрејом Милутиновићем. Дела зараде одрекли су се и сви запослени у ФС Србије - наводи се у саопштењу ФСС.

ФСС се захвалио и свим осталима који су учествовали у акцији међу којима су фудбалери Александар Kоларов, Душан Тадић, Немања Радоњић, Марко Грујић, Антонио Рукавина, Мијат Гаћиновић, Љубомир Фејса, Никола Максимовић, Немања Максимовић, Филип Ђуричић, Стефан Митровић, Никола Миленковић, Саша Лукић, Немања Пејчиновић, Немања Радоја, Петар Шкулетић, Лазар Марковић, Владимир Стојковић и Марко Девић.

- Хвала судијама, делегатима, као и клубовима Вождовцу, Чукаричком, Раднику, Јавору, Спартаку, Јединству Путеви и свим регионима и многим подручним, окружним и општинским савезима на помоћи, као и агенту Зорану Павловићу и агенцији "Фудбал 22" - наводи ФСС и додаје да се не зауставља на овоме.

- Почиње друга фаза прикупљања помоћи и овом приликом позивамо све који до сада нису, а у могућности су и желе да се прикључе нашој великој акцији, како би упутили нову помоћ здравственим радницима који се свакодневно боре против вируса ЦОВИД- 19. Средства могу да уплате на наменски динарски хуманитарни рачун Фудбалског савеза Србије 160 - 406494-78 односно наменски девизни хуманитарни рачун - закључује се у саопштењу.