РАДОМИР Антић преселио се у Београд 1968. године са непуних 20 година. На седницу Управног одбора Слободе мореао је да дође и његов отац Јово, који је челницима клуба поручио да га пусте у Партизан и због школе „или више никад неће шутнути лопту“.

Новине су 4. јула 1968. године овако све описале: „Највећа нада овдашњег фудбала још голобради Радомир Антић, на добром је путу да баци у засенак све његове претходнике који сада бране прволигашке боје, а потекли су са титовоужичког терена. Слобода жели, на све могуће начине да га задржи у својој средини. На њу није утицао ни вапај чика Јове Антића, пензионисаног мајора ЈНА, који је дошао на седницу Управног одбора Слободе:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гробари Ужице опростили се, достојанствено, од своје вољене легенде Радомира Антића

- Знам да вам је мој син потребан, али молим вас, схватите и мене као оца. Радомир мора да заврши школу .То је моја жеља и син мора да ме послуша. Или га пустите, или, ја вам гарантујем, никад више шутнути лопту неће – поручио је Јово Антић.

Млади Антић је студент више школе за спољну трговину, због фудбала је једну годину већ изгубио. Хоће ли овај изразити таленат бити изгубљен за фудбал или ће му се омогућити да учи и игра, о томе ће одлучивати Управни одбор Слободе.

Све остало је историја, а стадион у Ужицу ће, према свим најавама, ускоро носити име легендарног тренера..