БЕЛОРУСИЈА, Таџикистан, Бурунди и Никарагва. То су четири државе на планети у којима вирус корона није зауставио лопту, а једина европска земља где се шампионат игра несметано је уједно и једина где је дозвољено публици да присуствује утакмицама. И не само да је дозвољено већ председник Лукашенко користи сваку прилику да позове навијаче да дођу на стадион.

Овај несвакидашњи приступ у борби са вирусом корона чуди тим пре што се број заражених у Белорусији пре два дана попео на 1.066 са чак 205 нових случајева у дану. Ипак, први човек државе не посустаје и шаље исту поруку из дана у дан.

- Пијте вотку да се заштитите. Идите на село, возите тракторе - једноставан је рецепт Лукашенка.

Председник Белорусије трпи огромне притиске да се првенство прекине, али он засада не жели ни да чује. Чињеница да је ова земља једина на Старом континенту у којој лопта није стала донела је огромну популарност белоруском фудбалу. ТВ станице се практично грабе за права на утакмице тамошњег шампионата, а и љубитељима клађења мечеви Батеа, Минска и осталих представљају практично једину прилику да "остану у игри".