Енглеска фудбалска лига (ЕФЛ) проценила је данас да ће за завршетак ове сезоне бити потребно 56 дана и да ће се утакмице највероватније играти без публике.ЕФЛ, која је задужена за другу енглеску лигу - Чемпионшип, Лигу 1 и Лигу 2, послала је писмо у 71 клуб са обвештењима о пандемији корона вируса.

Фудбал у Енглеској је прекинут до даљег, а ЕФЛ је навела да се такмичење неће наставити најмање до 16. маја, али и да су могуће промене у зависности од смерница
надлежних.

- Кад год да се донесе одлука да је безбедно наставити, ми процењујемо да ће бити потребно приближно 56 дана да се одиграју преостале утакмице, укључујући и плеј-оф. Желимо да обезбедимо клубовима одговарајући рок како би се припремили с обзиром на размере и утицај прекида такмичења - наводи се у саопштењу ЕФЛ, пренео је Скај.

ЕФЛ је навела да жели да заврши сезону, са пуним распоредом, а да је "њена радна претпоставка" да ће се утакмице играти без публике.

- У ситуацији смо да ће се сезона продужити, али се и даље надамо да ће се завршити током лета. Радимо на томе да се плеј-оф у све три лиге одигра према устаљеном распореду и броју утакмица, иако није донета одлука о месту одигравања, пошто ће то зависити од околности у датом тренутку - пише у саопштењу.

- Апсолутно смо свесни потребе да клубовима покушавамо да ублажимо трошкове најбоље што можемо - навела је ЕФЛ.