Голман Црвене звезде Зоран Поповић изјавио је да му задовољство што је са саиграчима у време пандемије корона вируса могао да помогне у неколико хуманитарних акција.

Поповић истакао и да време у изолацији проводи у кругу породице и да голманске тренинге обавља у у предворју своје куће.

"Постало је већ монотоно, али шта да се ради. Прилагодили смо се сви целој ситуацији како би се што пре све ово завршило. Моји дани су углавном слични. Ујутру се одради тренинг, наш тренер пошаље Борјану и мени, као и свим осталим голманима, који су под уговором са нашим клубом, све оно што би требали да урадимо. Сваки дан је нешто другације, занимљиво је. После тренинга се обавезно чујемо да пренесемо утиске и то је то. Очекујем да се ова ситуација што пре заврши, а желим да будем у што бољој кондицији ", рекао је Поповић за клупски сајт.

Голман црвено-блеих рекао је да преостало време проводи гледајући серије, а октиро је и са ким се најчесће чује током карантина.

"Чујемо се сваки дан. Имамо неколико група. Прва је за тренинг, ту нам шаљу програме по којима радимо. Имамо нашу групу где комуницирамо са људима из клуба по питању организације и свега осталог. Затим се чујемо са тренером Станковићем у посебној групи, тако да причамо нон стоп уколико некоме треба помоћ. За сада, хвала Богу, нико од наших ближњих нема никаквих проблема, верујем да це тако и остати. Kукамо мало да би било добро да се све ово заврши, жељни смо терена и тако пролазе дани".

Поповић се осврнуо и на хуманитарне акције које су црвено-бели подржали.

"Наравно да нам много значи то што можемо да помогнемо неком. И када је дошло питање да ли требају респиратори или тестови, успели смо брзо да се организујемо и прикупимо новац. Ми смо само поставили питање шта је најпотребније јер смо желели да помогнемо, а видим и да много спортиста помаже колико може", рекао је голман Звезде и додао да овакве ситуације могу да уједине људе и позвао је сваког ко може да помогне да то и уради.

"Не мора некад ни да се ради о новцу, сваки вид помоћи је добродошао, да се и некој старијој особи изаде у сусрет. Апеловао бих да се људи придржавају свега што надлежни кажу, никоме није лако. Можда је нама спортистима је мало лакше, ми смо кроз живот навикли да смо стално у карантину, доста ту има одрицања. Битно је да се свега придржавамо, да што мање има жртава и верујем да ћемо се убрзо сви вратити нормалним активностима", закључио је Поповић.