Председник УЕФА Александер Чеферин добио је "снажан ударац" из своје домовине, пошто је премијер Словеније Јанез Јанша веома оштро одговорио на поједине Чеферинове коментаре о понашању словеначке владе током пандемије вируса корона.

- Влада мора да каже како је ситуација озбиљна, али исто тако мора да пружи и наду људима, јер не можемо сваки дан да говоримо где ће експлодирати. Пандемија ће се једном завршити и морамо да имамо позитивнији приступ, јер ћемо имати колапс економије - рекао је Чеферин у интервјуу за "Екипа24".

Словеначки медији сматрају да на овај начин први човек УЕФА припрема терен за живот после завршетка посла у Ниону, показујући полако политичке амбиције у својој земљи, где је веом популаран.

Ипак, Јанша је, између редова, провукао и Чеферинову одговорност за догађања са вирусом корона широм Европе, ставивши у први план одиграну утакмицу осмине финала Лиге шампиона између Аталанте и Валенсије у Милану.

- То је био толико похлепан, неодговоран и криминалан потез, то је било ширење опасности која није заобишла ни Словенију. То је била биолошка бомба после које више ништа није било исто. Чак и после упозорења Светске здравствене организације, која је већ прогласила пандемију, неке утакмице нису отказане, а све због похлепе за новцем - узвратио му је Јанша.