Симић: Збуњује ме вишак слободног времена, али је најважније да будемо одговорни

Бета

уторак, 07. 04. 2020. у 17:25

Симић: Збуњује ме вишак слободног времена, али је најважније да будемо одговорни

Вељко Симић Фото: Н. Параушић

Мислим да ће бити времена на претек и за утакмице, али и за нове успехе које ћемо, верујем, ређати - рекао је фудбалер Звезде
Фудбалер Црвене звезде Вељко Симић рекао је данас да га збуњује вишак слободног времена које има, али је истакао да је сада најважније бити одговоран а да ће времена за утакмице и успехе бити на претек након што се стабилизује ситуација са корона вирусом.

- Морам признати да ми је ово доста чудна ситуација. У фудбалу сам од малена и навикао сам да много тренирам, да играм утакмице, путујем на гостовања, као и да проводим време у карантину, тако да ме је овај вишак слободног времена мало
збуњује - рекао је Симић за клупски сајт.

- Међутим, значи ми што проводим време са породицом, то ми такодје и веома прија јер немам много времена у току сезоне да се дружим толико са њима. Углавном читам књиге, гледам филмове и серије, покушавам да прекратим време. Наравно, тренирам колико год је могуће, али искрено је за мене ово чудна ситуација - додао је он.

Симић, као и његови саиграчи, тренира у карантину како би се у што бољој форми вратио на терен после паузе изазване пандемијом корона вируса.

- Генерално не можемо да урадимо много. Оно што јесте до нас, то је да останемо у максимално могућној физичкој форми, да пробамо да задржимо телесну тежину онако како би требало. Сви, наравно, једва чекамо да почну прави, групни, тренинзи на терену,
јер је то ипак оно право. Недостаје нам рад с лоптом али ћемо бар овим радом код куће лакше моћи да се вратимо групним тренинзима - рекао је Симић.

По његовим речима, ова пауза и није дошла у неком добром моменту, али је истакао да не сумња да ће се црвено-бели вратити "још бољи, још јачи".

- Није баш најлашки период за нас фудбалере. Генерално, професионални спортисти нису навикли на овако специфично време где имамо мањак тренинга, а нарочито екипног рада. Међутим, морамо се прилагодити и изгурамо ову ситуацију. Најважније је да будемо одговорни, а мислим да ће бити времена на претек и за утакмице, али и за нове успехе које ћемо, верујем, ређати - рекао је он.

Навијачма је поручио да остану код куће.

- Тешко је, али показали смо смо много пута да смо јачи од многих противника, нека буде и сада тако. Желим да им кажем да се, после ове паузе, видимо сви на Маракани, и да се радујемо новим победама - рекао је Симић.