Радомир Антић је био фудбалски визионар свог времена и то га је водило до тренерских места у три шпанска великана: Атлетика, Барселоне и Реал Мадрида. И једини је на свету са таквим подацима у биографији.

У сваком од ових клубова оставио је свог трага. Не само да је играче учио тактици, него им је преносио начин разумевања фудбала и живота. Поред такве посвећености Антић је откривао и брусио таленте, као што је доносио резултате и титуле.

По процени шпанске "Марке" највеће прoмене унео је у каријере петорице фудбалера.

Милинко Пантић је у Атлетико Мадриду био велико откриће Радомира Антића. Стигао је у тим лета 1995. као потпуна непознаница. Клуб је за њега тада платио 75 милиона пезета (450.000 евра) ... Тренер је веровао у њега и, на крају, Пантић је постао главна карика у освајању дупле круне. Са Милинком Антић је поставио игру и стратегију као ни са ким другим. Многи навијачи Атлетика се и даље сећају како је средином деведесетих играо њихов шампион.


Још једно од открића које је Антић ставио „у ватру“ био је Молина, голман Атлетико Мадрида. Непознати чувар мреже је искористио прилику и одличном контролом лопте ногама давао кисеоник целом тиму, а све те важне способности је Радомир у њему препознао. Голман је искористио добру контролу лопте ногама, како би дао кисеоник свом тиму и играо у положају до тада готово непознатом голманима.

Хозе Луис Перез Каминеро био је, две сезоне, играч Ателтико Мадрида када је Антић преузео тим. И те треће године је експлодирао на терену. Те сезоне је одиграо 37 утакмица и постигао девет голова, а већ следеће (1996/1997) на 30 мечева је 14 пута тресао мрежу противника.

Оставио је српски тренер свој печат и у Реал Мадриду. Фернанду Јеру променио позицију са штопера на задњег везног, који је сезону 1991/1992 завршио са 21 голом и био други стрелац Лиге. Исте те године је Реал отпустио Антића, упркос томе што је имао екипу коју је довео до врха табеле. На дан када је Мистер отишао, екипа је била прва са 31 бодом, испред Барселоне која је имала 28.

Почетак 21. века Антића је довео у Барселону. Те 2003. када је српски тренер сео на клубу са „Камп ноуа“ у екипу је дошао и Ћави Хернандез. Радомир га је убрзо учинио једним од најкориснијих фудбалера Барселоне. Истовремено, Антић је препознао квалитете, променио му позицију, унапредио његову игру и направио од њега једног од најбољих везњака на свету. И фудбалер је сам признао да је Антић први тренер који му је дао да игра на средини терена: „Тражио је да будем кориснији, да дам последњи пас“.