Све насловне стране новина у Шпанији посвећене су Радомиру Антићу: Мундо Депортиво пет страна посветио легенди

В.Н./Танјуг

уторак, 07. 04. 2020. у 11:10

Све насловне стране новина у Шпанији посвећене су Радомиру Антићу: Мундо Депортиво пет страна посветио легенди
Угледни шпански спортски листови "Марка" и "Мундо депортиво" насловне стране својих данашњих издања посветили су српском фудбалском тренеру Радомиру Антићу, који је јуче преминуо у Мадриду у 72. години
Угледни шпански спортски листови "Марка" и "Мундо депортиво" насловне стране својих данашњих издања посветили су српском фудбалском тренеру Радомиру Антићу, који је јуче преминуо у Мадриду у 72. години.

Наслов "Радомир, те qуиеро" (Радомире, волимо те) налази се на првој страни једног од најутицајних медија у Шпанији, а у самом тексту истиче се чувена сезона 1995/1996, када је Антић са Ателтико Мадридом освојио дуплу круну.

На насловној страни "Мундо депортиво" уз Антићеву фотографију стоји наслов "Се ва ун гранде" (Отишао је великан), а у тексту се такође подсећајући на успех легендарног тренера са "јорганџијама". Они су на првих пет страна објавили причу о легендарном тренеру.

- Збогом великом фудбалском архитекти који је на "Висенте Калдерону" изградио шампионски тим и 1996. године направио ретко виђен успех са Атлетико Мадридом. Радомир Антић није писао своју фудбалску причу само на тренерској клупи. Био је успешан и као играч, а славу је стекао у Партизану, Фенербахчеу, Сарагоси и Лутону. Био је велики човек, ведрог духа и веома комуникативан. Храбар пре свега. Јер само храбри тренери могу да седну на клупу Реал Мадрида, Атлетика или Барселоне, а он је у својој каријери водио сва три славна клуба. Остаће и даље енигма и парадокс због чега је смењен са места тренера Реала када је био лидер на табели. Епизоде на клупи Овиједа биле су само залет за оно што је урадио у Атлетику за пет година. Галерија играча која је изашла из његових тренинг кампова је блистава. Молина, Пантић, Солозабал, Симеоне, Кико, Пенев - навео је "Ел мундо депортиво".

Шпански новинари подсетили су на крају да је Антић завршио свој спортски пут, али да ће остати упамћен као један од највећих у свим пословима којима се бавио у животу и каријери.