Удружење италијанских фудбалера одбацило је данас предлог клубова Серије А да им се смањи плата за трећину, ако се не настави сезона због пандемије корона вируса.

Фудбалери су рекли да је тај предлог "срамотан и неизводљив".

Клубови италијанске фудбалске Серије А договорили су се данас да за трећину смање плате својим екипама ако се сезона не заврши због кризе изазване пандемијом корона вируса, укупно четири плате, а ако се првенство заврши, да плате буду смањење за
шестину, односно за две плате.

- Ово је срамотан и неизводљив предлог. Јасно је да они желе да само играчи плате евентуалну штету изазвану кризом - рекао је потпредседник Удружења играча Умберто Калкањо за Газета дело Спорт.

Предлог Серије А једногласно је подржало 19 од 20 клубова, Јувентус није гласао пошто је већ направио сличан договор са својим играчима.

- Једини релевантан део у њиховом саопштењу је то да ће клубови морати да разговарају са играчима - навео је Калкањо.

Удружење играча је навело да су председници клубова који су одлучивали о смањењу плате "исти они који су послали своје играче да играју до 9. марта и натерали играче да тренирају до половине марта".

Такмичење у Серији А прекинуто је пре скоро месец дана након наредбе италијанских власти о карантину. Остало је да се одигра још 12 кола, уз четири утакмице које су одложене за викенд 22. фебруара. Такође, нису одиграни ни реванш мечеви полуфинала
Купа.