Искусни тренер Висенте дел Боске, на кога је Шпанија поносна јер јој је донео титулу светског шампиона у Јужној Африци, говорио је за „Мундо депортиво“ о актуелној кризи у фудбалу, али и о правим играчким именима.

„Ова пандемија нам је дала велику лекцију: Свако мора да буде свестан да не може да зна све и да има мишљење о свему. На ово ниједна земља није била спремна. Политичари слушају стручњаке, а Ковид19 ни највећи експерти нису очекивали да ће бити нови страшни вирус. Солидарност и добробит појединаца или група су веома добри. Потребно је да људи буду великодушни и да дају помоћ у личном својству... Али, суштинска и елементарна помоћ у ванредном ситуацијама мора да буде одговорност администрације. Морамо да верујемо у јавно здравље и да у њега улажемо“,  рекао је Винсенте дел Боске.

Дао је овај шпански фудбалски стручњак и свој суд о најпознатијем бразилском фудбалеру.

"Нејмар за мене није добар пример тимског играча, иако има сјајне техникалије. Он је сигурно на мојој листи пет најбољих на свету. Али, он на терену много вара и претвара се што нико не воли“.

Дел Боске је мишљења да фудбалске сезоне морају да се заврше и да се прогласе шампиони, они који испадају и они који „упадају“ у прву Лигу.