Бивши фудбалски репрезентативац и играч Црвене звезде Дејан Рамбо Петковић рекао је да ситуација са вирусом корона није безазлена и да је у овим моментима здрав разум најбитнији.

- Прво, здрав разум је јако битан. Дружите се са својима, најближи ће вам увек донети радост и забаву. Ја се налазим у Бразилу са супругом и млађом ћерком, док је старија у Нишу. Ми смо се придржавали карантина од самог почетка јер сам од стране фирме где радим добио налог да останем 14 дана у кућном карантину јер сам имао контакт са особама које су имале вирус корона. Ми се строго придржавамо изолације. Нисам имао никакве симптоме, али смо ипак били одговорни - рекао је Петковић за сајт Звезде.

- Није тако безазлена ситуација, и понављам здрав разум је најбитнији - истакао је он.

Петковић је навео да је фудбал у Бразилу стао и да су клубови дали играчима колективне одморе.

- Kрај сезоне у Бразилу је тек у децембру и онда се иде на одмор од месец дана. Сада су то некако компензовали, зато што има доста закона о раду где играчи морају да иду на одмор. Остало је само да се види да ли ће се и када завршити државна првенства, јер су сва такмичења прекинута. Тешко је наћи датум, као и договор међу званичницима, мада је у овом тренутку неопходно да постоји здрав разум и дијалог између организатора и савеза. Треба донети одлуку која би била у интересу спорта.

Петковић је имао је и савет за фудбалере Звезде.

- Звезда се после дербија, који није био на нивоу квалитета обе екипе, вратила са две победе и сада је најбитније одржавати кондицију да би, када се врате нормалним тренинзима, без обзира да ли ће се првенства наставити или не, долазе друга такмичења попут квалификација за Европу и треба се спремити и за следећу сезону која је пред нама - рекао је он.

- Kада сам се бавио фудбалом и када су били веома тешки тренинзи увек сам говорио кондиционим тренерима да не могу да ме терају у тој мери колико ја могу да издржим. Знам да им није лако, али боље им је да тренирају јер су тако активни - казао је Петковић и додао да ће вероватно почетком септембра доћи у Србију и да ће тада искористити прилику да погледа Звездину утакмицу.

Петковић је похвалио гест фудбалера Звезде који су донирали помоћ у борби против корона вируса.

- То је оно што фудбалери и треба да раде - да буду пример другима. Одличан пример и гест. Фудбал у суштини, као најважнија споредна ствар на свету, треба да буде огледало. Сјајни су примери као што је Звезда, Новак Ђоковић, то сам све сазнао скоро, и ја им захваљујем на томе - закључио је Дејан Петковић.