Патрицио Габарон Ђил, познатији као Партик, постао је главна узданица тренера Лација Симонеа Инзагија. Време у изолацији посветио је и својим пратиоцима на друштвеним мрежама у обраћању уживо. Шпанац је саветовао за шта би могао да се искористи сваки тренутак у ова чудна времена:

„Већ дуго смо у изолацији, ван својих дневних обавеза. Треба много стрпљења за све шта нам се дешава. Искористимо ово време за раст, постављање питања себи и давање одговора“, рекао је дефанзивац Лација, који се добро сналази у свим позицијама на задњој линији.

Шпанац, од 2015. до Лазија, исклесао је свој сопствени простор. До данас је један од "ветерана" тима.

Причао је Патрик фановима и о својим саиграчима:

„Милинковић је изванредан играч, он је прави шоу! Луиз Фелипе је животиња. Да вам откријем истину: Волео бих да вам се представим овде уживо са Радуом, али он нема Инстаграм. Знате како би се смејали. Он је легенда“.

Шпанац је у Риму од 2015. Године и већ се навикао на живот у Италији.

„Све ми се допада у Италији, од хране до градова. Само се још нисам заљубио овде. Љубав не стиже јер је не тражим“, кроз је искрен био Патрик.

И он као и већина професионалних спортиста време у карантину троши и на свакодневне тренинге.

„Тренирам сат и по на дан. Док сам у изолацији недостаје ми фудбал, породица и пријатељи. Недостаје ми и топлина навијача на пуним трибинама“, закључио је један од најискуснијих играча Лација.