Фудбалери у Шпанији критиковали су данас одлуку Лиге која је тражила од клубова да упуте играче на неку врсту принудног одмора током пандемије корона вируса.

Шпанска лига је у петак навела да су та одсуства потребна пошто није постигнут договор о томе колико ће фудбалерима бити смањена плата како би се умањио финансијски утицај пандемије.

- Чудно је што Примера то подржава - наводи се у саопштењу Удружења шпанских фудбалера.

Наводи се и да је Примера требала да направи финансијску ситуацију за овај период тако да ублажи утицај пандемије, пошто се увек хвалила својим "мерама економске контроле" и уравнотеженом економском ситуацијом шпанских клубова

Играчи су навели да би требало узети у обзир и то да такмичење није отказано већ привремено одложено.

Управа лиге и играчи разговарају у покушају проналажења начина за ублажавање губитака, који би могли да достигну скоро милијарду евра ако сезона не буде настављена због пандемије корона вируса.

Играчи су саопштили да се слажу са смањењем плата како би се помогло клубовима током кризе, али не у мери у којој лига жели.

- Клубови и играчи постижу договоре у вези са платама. Оно што фудбалери неће да раде је одрицање права на рад - наводи се у саопштењу Удружења играча.