Најуспешнији тренер у новијој Звездиној историји Владан Милојевић сада седина клупи Ал Ахлија, али и даље се радо сећа периода проведеног на Маракани. Два пута у групној фази Лиге шампиона, једно пролеће у Лиги Европе. Резултати за дивљење, а популарни Милоје истиче која је утакмица за њега најважнија.

- Мени је најдража победа над Флоријаном. Да није било ње, изостали би Иртиш, Спарта, Kраснодар, касније Наполи и Ливерпул, јесенас Олимпијакос и Бајерн. Ништа се не би десило да нисмо избацили Малтежане. Говорим то да бисмо знали да ценимо прошлост, само поштовањем претходника онај следећи може да се носим са великим системом каква је Звезда. Ништа није почело од мене. Нити се завршило. Знам да се у Србији фудбал третира као борба на живот и смрт, да је трагедија изгубити утакмицу, али дајте да гледамо из другог угла. Спортског - рекао је Милојевић у опширном интервјуу за "Моззартспорт".

Милојевић је говорио о атмосфери коју је затекао на "Маракани" и стању у коме је српски гигант био...

- Приликом доласка фокусирао сам се на неколико детаља. Прво - детекција проблема, друго - решавање, треће – рад. Не прича. Сметало ми је што се стално вртимо око неких ствари, крећемо испочетка, не поштујемо прошлост. Подсећам, затекао сам негативан амбијент после губитка титуле и пораза у финалу купа од Партизана, сцене на стадиону биле су као да се све срушило, да ништа не ваља - додао је Милојевић.

Он каже да ће јавност и историја пресудити како је радио у Црвеној звезди.

- Волим људе који не причају често и без повода, већ оне који раде. Kод нас Срба се много говори, имамо потребу да се хвалимо, међутим, оставимо јавности и историји да пресуди шта сам урадио. А радио сам - закључио је Милојевић.