Фудбалер Црвене звезде Срђан Бабић рекао је данас да сваки играч црвено-белих тренира максимално у карантину како би што спремније дочекали наставак сезоне.

Звездин дефанзивац време у карантину проводи на селу, а све тренинге и фудбалске обавезе одрађује по плану и програму стручног штаба.

"Ми смо навикли на свакодневан рад, ово што тренирамо код куће ништа не мења. Ушли смо у добар ритам, расли смо из утакмице у утакмицу и не сумњам да ћемо се после овог свега вратити на терен. Сваки играч, тврдим, ради максимално и пружа све како бисмо се што боље спремили за наставак", рекао је Бабић за клупски сајт.

Он је рекао да су о и његови саиграчи у свакодневном контакту са кондиционим тренерима и да тренинзи у карантину нису ни мало лаки.

"Дневно проведемо по сат и по обављајући вежбе и своје дужности како се не бисмо запустили. Веома је важно да, када се све ово са пандемијом заврши, останемо у максимално доброј форми, колико је то у овим околностима могуће, да бисмо смањили тај припремни период пре наставка првенства", рекао је он.

"Није лако, али морамо бити професионалци и показати карактер како би изашли још јачи из овога", истакао је Бабић.

И поред тешких тренинга, Бабић не крије да му недостаје лопта.

"Базични део је јако битан и није занемарљив, нарочито по питању физичке спреме. Међутим, рад с лоптом је нешто друго. Почевши од разних вежби које смо свакодневно радили на терену, нарочито техничко-тактичког дела, то су ипак неке ствари које фудбалери више воле од овог, назовимо фитнес дела. Мени лопту ништа не може да замени, тако да једва чекам да се вратим на терен. Није ми тешко да радим сам, добијамо програм 'на тањиру', тако да само треба да испоштујемо тај план", рекао је Бабић.

Kада не одрађује планиране тренинге, како је навео, нема неких претераних обавеза.

"Тренутно сам на селу, далеко од града, тако да ми прија овај ваздух овде. Наравно, погледам и понеку добру серију коју ми другари препоруче. Веома је важно да останемо код куће, да се што мање крећемо и само таквим, одговорним поступањем ћемо веома брзо изаћи као победници против овог невидљивог противника", рекао је Бабић.