Српски фудбалер и некадашњи репрезентативац Александар Пријовић (29) ухапшен је јер је прекршио мере заштите против корона вируса, пошто је био у кафеу београдског хотела Kраун Плаза око 17 часова. На истом месту се налазио и приведен је у полицију и популарни певач Радиша Трајковић Ђани и његова супруга.

Kако су након вести о хапшењу многи поставили питање због чега је објекат био отворен након затварања полицијског часа, из управе овог хотела објаснили су да они и даље редовно раде, али да се притом потпуно подржавају борбу против епидемије и држе се задатих мера.

- Током ванредног стања хотел Kраун Плаза наставио је да ради, што је у складу са мерама које наша држава спроводи у заштити од епидемије Цовид-19. У функцији је хотелска кухиња, која омогућава кетеринг – испоруку хране грађанима који желе да смање своје кретање, а такође и испоруку оброка које Краун Плаза свакодневно донира за лекаре у три београдске клинике.

- У даним ванредног стања хотел има и један не превелики број гостију, заузето је педесетак соба, у складу са ситуацијом око нас. Сви ти гости су пунолетне особе које одговарају за своје поступке и хотел ни на један начин не може да утиче и не организује њихово кретање, па ни евентуално окупљање.

- Хотел Краун Плаза и сви његови запослени подржавају борбу против епидемије која је проглашена и, као компанија и као појединци, одговорно и у потпуности придржавају се прописаних мера заштите - саопштили су из хотела.

(Телеграф)