Серија А: Првенство се наставља када се створе сви услови

Бета

03. 04. 2020. у 22:20

Серија А: Првенство се наставља када се створе сви услови
Такмичење у италијанској фудбалској Серији А биће настављено када се за то створе здравствени услови, саопштено је данас
Такмичење у италијанској фудбалској Серији А биће настављено када се за то створе здравствени услови, саопштено је данас.

Италијанска лига прекинута је 9. марта због пандемије корона вируса, када је Влада наредила карантин, а такмичење је суспендовано до даљег. Претходно, планирало се да се првенство настави крајем маја.

Новом наредбом Владе клубовима је забрањено да тренирају, чак и у малим групама играча, најмање у наредних 10 дана.

После данашње видео конференције свих 20 клубова Серије А, Лига је саопштила да ће пре одлуке о наставку шампионата сачекати да се испуне сви услови.

"Што се тиче могућег завршетка шампионата и Kупа Италије, управа лиге ће размотрити наставак само када то здравствени услови дозволе, придржавајући се, као што је то увек био случај, одредби Владе и узимајући у обзир заштиту здравља фудбалера и свих учесника", наводи се у саопштењу, пренели су италијански медији.

До краја Серије А остало је да се одиграју још 12 кола, уз четири утакмице које су одложене 22. фебруара. Такође, нису одиграни ни реванши полуфинала Kупа.

"Суочени са различитим сценаријима, који су и даље неизвесни, Серија А, уз учешће представника клубова, ће наставити да анализира утицај и последице епидемије на медицински, економски, регулаторни и спортски ниво и нивое процене ризика за клубове", пише у саопштењу.

Током састанка говорило се и о смањењу плата, али није постигнут договор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације