НИЈЕ чест случај да естрадно-спортска комбинација донесе нешто што излази из оквира једног или другог еснафа. А када се таква мисија догоди и донесе хумани предзнак, онда је то дефинитивно нешто што заслужује дубоки наклон и сваку похвалу. Познати певач Никола Роквић и фудбалер Партизана Лазар Марковић ових дана и недеља су у жижи интересовања, али не због умећа са микрофоном и фудбалском лоптом.

Њихова хумана мисија која враћа пензионерима осмехе на лица у тешким временима најбоља је позивница за све који су у могућности да помогну, били славни или непознати, да то и учине. Идеја, а затим и прича заживели су најпре на друштвеним мрежама, затим и у стварности захваљујући Николи Роквићу.

- Увек се моји пријатељи и ја из новобеоградских блокова трудимо да се организујемо у ситуацијама када је некоме потребна помоћ и да учинимо колико смо у могућности. Друштвене мреже нам у томе доста помажу, па је тако било и сада. План је био да помогнемо нашим старијим суграђанима, комшијама, да им у овој тешкој ситуацији колико-толико олакшамо, обезбедимо и набавимо све што им је неопходно - почиње причу Роквић, за "Новости".

Брзоноги везиста црно-белих је скромно примио вест о кандидатури за "хероја Београда".

- Окачио сам на огласној табли код мене у згради да сам спреман да помогнем свима којима је то потребно, првенствено старијима. Комшије су то лепо прихватиле, а ја сам помогао колико сам могао. Дугујем и велику захвалност познатом певачу Николи Роквићу који је целу ову акцију и покренуо - подвукао је Марковић.

ПОМАГАЛИ СТОЈКОВИЋ И МАТИЋ

ПОМОЋ старијим суграђанима у време пандемије вируса корона је само једна у низу хуманих акција Николе Роквића.
- Увек сам спреман да помогнем, никад ми није тешко да издвојим један или два дана живота за нешто што ће некоме значити живот. Поред Лазара Марковића похвалио бих и Владимира Стојковића и Немању Матића који су финансијски помогли једну од претходних хуманитарних акција.