Фудбалер Црвене звезде Душан Јованчић рекао је да је током изолације важно да се одржава форму како би играчи у некој мери били спремни за наставак првенства.

"Свако јутро добијамо програм који треба да испунимо тога дана. У почетку, када је тек почела изолација, људи из клуба су нам доставили неопходне реквизите који су нам недостајали како бисмо одрадили сваки могући тренинг код куће. Ту мислим на бицкле, траке за трчање, као и оне најосновније ствари за тренинг. Имамо све услове да колико-толико одржавамо нашу спрему док пандемија не прође", рекао је Јованчић .за клупски сајт.

Везиста црвено-белих истиче да кућни тренинзи не могу да се пореде са оним правим фудбалским радом на терену.

"Огромна је разлика то што нисмо заједно. Ми смо пре свега један тим, који је са струцним штабом проводио сате у заједничким активностима у протеклом периоду. Сада је свако код своје куће, максимално смо дисциплиновани и поштујемо мере предострожности. Што се тиче тренинга, ови „кућни“ не могу да се пореде са правим, фудбалским, тренингом, али у овој ситуацији то је нешто што најбоље можемо да урадимо."

Фудбалери Звезде донирали су средства за респираторе и тестове за вирус Цовид 19, а везиста црвено-белих није крио задовољство поводом донације тима Дејана Станковића.

"Веома је битно да свако ко има могућност помогне, није важан начин и висина новца, већ сам цин да се помогне људима у невољи. Сведоци смо свакога дана да је цео свет у тешкој ситуацији. Меду играчима се „створила“ та идеја да би било лепо да нешто учинимо, и ето успели смо у томе. Надам се да ће ти брзи тестови помоћи нашем здравству, као и да це се остали, који наравно имају могућност, укљуцити у акцију", рекао је Јованчић и описао свој дан у изолацији.

"Највише смо времена, до сада, провели ван свог дома. Ово је такав период када можемо да будемо са породицом и да се сви заједно дружимо. У принципу, мој дан изгледа тако што одрадим тренинг, погледам по неки филм или серију и тако пролазе дани. Немам неки ритуал, сем свакодневног тренинга, али имам времена за све остало. Надам се да це све убрзо доћи на старо, како би се и фудбал и жиивот вратио на нормалне стазе. Због тога, останите у својим домовима, слушајте савете лекара и будите социјално одговорни", закључио је Јованчић.