Фудбалери Барселоне пристали су да у време пандемије вируса корона добијају 70% мању плату од оне која им је гарантована уговорима, али је дуго у шпанским медијима било разноразних спекулација на ту тему.

Наводно, договор најискуснији првотимаца Барсе са руководством клуба није текао баш глатко, а председник клуба Ђозеп Бартомеу демантовао је наводе да је прва звезда и капитен тима Лео Меси био "најгласнији побуњеник".

- Меси је од првог дана рекао да то мора да се деси. Предлог о смањењу плата је дошао од капитена и његовог заменика. То је гест који доказује приврженост клубу - казао је Бартомеу, додавши да нису сви запослени у клубу знали за тај договор и да су се због тога појавиле разне информације у медијима.

- Пуно пута смо помагали и на нашу инцијативу. Не можемо да престанемо да се чудимо људима из клуба који су нас ставили у центар пажње и вршили притисак да учинимо оно што смо хтели да урадимо од првог тренутка. За договор је требало више дана јер смо тражили најбољи начин како да помогнемо клубу и радницима. Примаћемо 70% мање плате током ове кризе, али ћемо дати и новац како би запослени у клубу имали исте зараде док све ово траје - раније је казао Меси.