Легендарни италијански тренер, доскорашњи селектор Кине, Марсело Липи време током пандемије проводи у изолацији свог дома у Италији. Освајач светског првенства са "азурима" 2006. открива за радио "Раи уно" да дане "троши" гледајући утакмице баш са тог такмичења у Немачкој, као и сва финала са клубовима.

"Гледао сам све утакмице са Светског првенства 2006. године, као и сва финала у којима сам учествовао као тренер. Имао сам пар добрих, нека су били несрећна, нека нису, али само чињеница да сте у финалу је увек важан корак у каријери. Пораз који је оставио изузетно горак укус је онај 2003. године у Манчестеру када сам са Јувентусом поражен од Милана после једанаестераца", рекао је Липи.

Италијан највише воли да прича о Светском првенству 2006. и увек се враћа на њега.

"Био сам шокиран Зидановим понашањем", рекао је Липи мислећи на сукоб Француза са Матерацијем о коме и дан данас прича фудбалски свет. "Радио сам с њим у Јувентусу и он је једна невероватна особа, јако скроман и интелигентан".

Осврнуо се Липи и на ток финалне утакмице, односно на пенале који су посебно подигли адреналин свима.

"Гледао сам ту утакмицу најмање 20 пута и сваки пут је емотивно. Одабрао сам Гроса за посљедњи једанаестерац, јер је најбољи извођач већ шутирао. Сетио сам се да је изборио пенал против Аустралије, да је постигао погодак против Немачке у продужецима и рекао сам му: "Ти си човек за посљедње минуте, због тога ћеш ти извести једанаестерац". Није могао да верује", рекао је Липи.