УЕФА је после видео-кол конференције са представницима свих фудбалских савеза донела препоруку око завршетка свих такмичења. Оно што је њен конкретан став јесте да се сва такмичења заврше до септембра, али је одлука овог састанка да се у актуелној ситуацији сва првенства, евро такмичења и бараж уа ЕП одложе до даљњег.

УЕФА је својим чланицама, на адресу 55 савеза, послала и писмо са детаљним упутствима како привести сезону крају. Британски "Скај спорт" је дошао у посед писма.

"Од изузетне је важности да пандемија не спречи да се такмичења одлуче на терену у складу са правилима. Потребно је да сви клубови на основу резултата целе сезоне буду награђени. Сигурни смо да ће фудбал моћи да се игра у месецима који су пред нама и било која одлука да се првенства прекину била би преурањена и неоправдана. Наше радне групе су већ одржале неколико састанака и дошле су до одређених закључака када је реч о завршетку сезоне. Тренутно праве распоред према ком би се првенства играла и у јулу и у аугусту, а када се она заврше играли би се преостали сусрети у европским такмичењима. Тражимо и начин на који ћемо одредити почетак нове сезоне која ће почети мало касније", пише у саопштењу УЕФА.