Пандемија вируса корона, поред најважнијег питања-животног, направила је велике проблеме и свим спортским организацијама. УЕФА је већ померила ЕП, које је требало да се одржи предстојећег лета, за следеће, утакмице баража за пласман на континенталну смотру најбољих селекција су већ два пута одложене, а много је непознаница и на националним нивоима.

Председник УЕФА Александар Чеферин упозорио је све савезе да прекинута првенства морају да се одиграју до краја, јер ће у супротном изгубити места у еврокуповима, што се ни мало није допало контроверзном газди Бреше Масиму Челину, који је Европску кућу фудбала назвао “арогантном и неодговорном“.

- Мој став је заснован на два основа. Први је поштовање према здравственом систему, а други је безбедност фудбалског система. Ову сезону смо већ изгубили, а сад ризикујемо да упропастимо и следећу. Kако ће клубови да направе буџете за наредну сезону ако се ова не заврши до 30. јуна? Шта ћемо са уговорима? У УЕФА размишљају само о својим економским интересима и евротакмичењима - рекао је Челино у интервјуу за "Газету дело Спорт".

- Терају нас да играмо утакмице на свака два дана? Хоће ли можда онда УЕФА да учини да дан има 72 сата? Или бар нешто корисно да уради? Можда да нам пошаље респираторе у Брешу? Били бисмо захвални... Овде лешеве одвозе камионима, у центру смо епидемије.

Упозорио је први човек Бреше и на здравствено стање играча, који треба да се врате такмичарским обавезама после вишемесечне паузе.

- Играчи ће да изађу на тренинге после 45 дана потпуне неактивности, биће им потребно месец дана само да уђу у форму. У супротном ће сви да се изломе. Пре неколико дана смо отворили тренинг центар за индивидуалне тренинге. За играче који су пратили досадашње препоруке тренера и доктора. После мање од пола сата трчања двојица су истегле мишиће. Kапирате шта ће да се деси - упозорава Челино.

Тврди да све ово нема апсолутно никакве везе с тим што је његов клуб убедљиво последњи на табели Серије А.

- Баш ме брига ако испаднемо. Заслужили смо то и делом је то и моја одговорност. Говорим уопштено. Сад желимо да продужимо сезону. Да бисмо то урадили морамо да променимо сва национална и међународна правила: уговоре играча, финансијске књиге, рокове код банака, прелазни рок, припреме, почетак нове сезоне... Потпуни хаос! Због чега? По мени, наставак сезоне је чисто лудило - истакао је Челино.