Лига шампиона и Лига Европа суспендовани на неодређено

Бета

01. 04. 2020. у 18:21

Лига шампиона и Лига Европа суспендовани на неодређено
Одлука је донета током конференцијског позива челника УЕФА и 55 чланица те организације. Одложени су и рокови везани за клупска такмичења у сезони 2020/2021.
Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да су такмичења у Лиги шампиона и Лиги Европа суспендовани на неодређено време због пандемије корона вируса.

Одлука је донета током конференцијског позива челника УЕФА и 55 чланица те организације.

Одложени су и рокови везани за клупска такмичења у сезони 2020/2021, а УЕФА је навела да ће у догледно време дати додатне савете.

Подсетимо, УЕФА је поново одложила и утакмице баража за Европско првенство због пандемије. Утакмице је требало да се одиграју од 26. до 31. марта, а затим су због пандемије померене на термине од 4. до 9. јуна, али је та одлука поново промењена.

Одложене су и квалификације за Европско првенство за жене 2021. године.

Отказано је Европско првенство за играче до 17 година планирано за мај ове године, као и Европско првенство за фудбалерке до 19 година, које је требало да се одржи у јулу.

Извршни одбор УЕФА одлучио је да суспендује одређене аспекте одредби лиценцирања клубова "због све веће неизвесности због пандемије". Прекинути су шампионати у готово свим европским лигама, а председник УЕФА Александар Чеферин рекао је прошле недеље да ће сезона вероватно бити изгубљена ако се такмичења не наставе до краја јуна.

Он је тада рекао и да постоји могућност да се првенства наставе али без присуства публике, пошто је важно завршити сезону.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације