Тоти о донацијама, животу у изолацији, послу: За Италију морамо да будемо уједињена група као на СП 2006.

Новости онлине

среда, 01. 04. 2020. у 12:26

Тоти о донацијама, животу у изолацији, послу: За Италију морамо да будемо уједињена група као на СП 2006.

Франческо Тоти фото: ЕПА

Ако се ја питам првенство у Италији се не наставља, рекао је Принц Рима
Разговор двојице фудбалских легенди на Инстаграму, Франческа Тотија и Лука Тонија, изазвала је велику пажњу медија у Италији.  Двојица бивших репрезентативаца и саиграча из Роме организовали су прикупљање средстава како би помогли италијанском Црвеном крсту да се бори против вируса корона и тешке ситуације у Италији.

 „Успели смо да купимо шест возила хитне помоћи како бисмо их послали у болнице где су неопходна. У овом тренутку не постоје градови или региони, већ само Италија. Морамо да будемо уједињена група, као и 2006. на Светском првенству када смо у свлачионици пре сваке утакмице рекли једни другима: "Ми то можемо, то ћемо и урадити". И урадили смо, постали смо прваци света“, рекао је Франческо Тоти у овој посебној емисији.

Ситуација у којој се нашла Италија под ударом вируса корона је веома озбиљна и Франческо Тоти сматра да неће бити могућности да се Серија А настави.

 „Ако се ја питам првенство у Италији се не наставља. Ситуација је веома компликована. Сваких десет дана нам кажу да се изолација продужава, а по мом мишљењу тако ће бити бар до 3-4 маја. Наравно, ни након тога ништа неће бити исто као раније. Убеђен сам да ако бисмо сви радили брис, били бисмо на крају позитивни ... Знате колико је људи имало вирус, а да нису знали. Чак мислим да ће и почетак нове сезоне у јулу бити под знаком питања“, поручио је Тоти из Рима.

Принц Рима дисциплиновано са породицом седи у својој кући и поштује владина упутства. Испричао је анегдоту коју му је супруга Илари рекла:  

„Илари ми је једне вечери рекла: Ово је право време да одеш и прошеташ кроз Виа дел Корсо (улица у центру Рима).  То би било одлично, јер одавно већ не идем у историјски део града. Не могу да идем где ћу бити опкољен људима и навијачима“.

Тоти је крајем јанутара отворио две агенције за истраживање играче и клубове, па се чак и нашалио на свој рачун:

„Посао ми је стао, а да није ни почео. То је захтеван посао, али је и врло корисан. Обићи ћу свет да потражим нове таленте. Да бих се овим бавио завршио сам курсеве за менаџере у Риму и Лондону“.