Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да ће црвено-бели морати да смање трошкове на најминималнију могућу меру, а како је рекао у интервју за Спортски журанл, у складу с тим ће и плате фудбалерима бити умањене.

Терезић је је истакао и да ће разговарати са сваким играчем појединацно и да ће им предочити препоруке ФИФА да се у три месеца плате редукују на 50 одсто, као и да ту неће бити много простора за преговоре, већ варијанта "узми или остави".

"Оно што следи у наредна два дана је разговор са сваким играчем, упознаћемо их са ситуацијом. Предочићемо која је препорука ФИФА, а то је да се смање плате на 50 одсто у ова три месеца. Разговараћемо о финансијској перспективи Звезде због свих ових проблема. И сигурно неће осетити само у Звезди, у свим клубовима Европе редукција плата је нешто што следи", рекао је Терзић у разговору за Спортски журнал.

Терзић се осврнуо и на констатацију да је у неким клубовима већ било негодовања због смањења плата.

"Није то обарање руку измеду играца и клуба, предочићемо који је максимум што може да се плати да се не уруши Звезда као систем. Неће бити много простора за разговор, варијанта је узми или остави. За три месеца је прелазни рок, чека нас разлаз са неким играчима, па и онима који не буду прихватили. Играчи, медутим, морају да буду свесни да и њихови потенцијално нови клубови примењују исте економске мере", закључио је Терзиц.