Вирус корона је паралисао и Србију, о фудбалу и спорту, скоро да нико и не размишља. О наставку Суперлиге се и не прича, односно није се ни причало док се није огласио Звездан Терзић, који је играчима Црвене звезде чак пренео тачан датум наставка шампионата.

- У сталном смо контакту са људима из УЕФА и на основу њихових информација и предвиђања са Светском здравственом организацијом, постоји становиште да би национална фудбалска првенства могла да буду настављена у другој половини маја. Да ли ће се то обистинити, зависи од исхода пандемије вируса корона. У Црвеној звезди се тако и понашамо“, рекао је Терзић за Курир.

Он има у глави и датум када би лопта могла да се поново закотрља.

- Пренели смо нашим играчима да очекујемо да се првенство настави 16. маја. Зато они тренирају свакодневно у кућним условима по програму тренера Дејана Станковића, да што спремније дочекају наставак првенства. Свесни смо да неће бити много времена за групне тренинге“, истакао је Звездан Терзић.

На другој страни Топчидерског брда немају информацију када би Суперлига могла поново да крене.

- Само да ова пандемија стане, а после тога ћемо да причамо о наставку првенства. Биће времена за фудбал и он ће се сигурно играти“, рекао је Милош Вазура, генерални директор Партизана.

За њега нема дилеме да ће се првенство наставити.

- Да ли ће се играти у априлу, мају или јуну, то нико у овом тренутку не зна, али сигуран сам да ће првенство бити завршено. Такву информацију имам, а када ће почети, то зависи од тога када ће пандемија да стане“, додао је Вазура.