У јавност је изашао снимак на којем се виде бивши играчи загребачком Динама Јосип Џо Шимунић и Јерко Леко како разговарају са вођама навијача загребачког клуба - Бед блу бојсима.

Све се догодило пре седам година, а снимак који траје 56 минута је брзо избрисан с друштвених мрежа.

"Далматински портал" је објавио транскрипт разговора у којем је главна тема Здравко Мамић.

БББ: Ми ово не радимо из личних интереса. Нико од нас нема тенденције да уђе у клуб. Мамић је болесни еготрипер. Игра се утакмица у Сплиту, ко је главни актер? Мамић? Он плаћа премије вама, он доводи: "ја одлучујем, ја сам исплатио..." А нико није изнад клуба. Има ли у том клубу иједан тренер, играч?

Јосип Џо Шимунић: Не играју увек најбољи играчи. То је тако, нажалост.

Јерко Леко: Преузео је све, репрезентацију и Динамо. Кад је мене Чачић макао из тима, мораш да навијаш да изгубе да се вратиш. Исто као и ви, мораш да навијаш некад чак против свог клуба па ти појашњавај...

БББ: Гол који ви примите је гол против Мамића, а који дате је за Мамића. Више нема те емоције. Дошао си у ситуацију да у Лиги шампиона имаш 3-4 хиљаде гледалаца, да је улазница пет куна. Товари на Истри имају 20.000.

БББ: Колико наших људи трпи тортуру! Немате појма колико се њима прети. Људи су имали пиштоље на главама, имају шест лажних кривичних, а ви сте се за то вријеме правили блесави. У две године нико није имао м... рећи: "где су БББ, зашто нису овде, у чему је проблем?" Ја верујем да ви не можете против извршног председника. Пре 15 година су исто играчи пушили к..., од Цањуге до Туђмана, али су пехар доносили на исток. Тај део се изгубио. Истина, има грешке и међу нама, али у две године нико није рекао зашто нема БББ и атмосфере. Нико није смогао снаге рећи нити једну реченицу. То вам замерају људи. Нико није имао м... рећи: "да су ту БББ било би боље". Сви сте ви осигурали следећих пет генерација, а нико нема храбрости да каже у чему је ствар. Џо, немој ми рећи да ниси у каријери зарадио 10 милиона евра, па мораш пушити к... неком тамо кретену за још два милиона. Немој се увредити. Тебе сматрамо играчем с највише храбрости.

Јосип Џо Шимунић: Што год бих рекао, одмах имаш проблем.

БББ: Странцима не можемо ништа да замеримо, јер они не знају где су дошли и срећни су кад збришу одавде. Последњу куну дајемо да можемо да вас подржимо, а ви за то вријеме зарађујете новац. Ајде једном да видимо да, ако вам овај и забрани, дођете до навијача и поздравите. Поздрави, макар изгубио 3:0.

БББ: Ово је само једна мала ситуација између нас и нашег клуба, али то је цели један систем који је у овој држави постављен. Нама се све то гади. Мени је битније како ћу се осећати са својим људима, него како ће неко одиграти.

Јерко Леко: Ми исто можемо само индивидуално искакати. Ми јесмо тамо нас 25, али има разних струја и половина је младих играча који тек треба да заиграју.

БББ: Ми то разумемо - да ће њима бити завршена каријера.

Јерко Леко: Сећам се ситуације из прошле године. Прво полувреме није била нити једна увреда. Улази Зоки у свлачионицу на полувремену и каже: "ситуација се смирује, ако буде овако идемо да их поздравимо, али онда се догодио 46. минут.

БББ: Ми се нисмо дигли против њега зато што краде паре, пере лову преко Динама. Ту су се годинама надовезивале неке ствари, типа регионална лига за коју ми никад нећемо бити. Ова ситуација неће још дуго овако моћи, ми имамо свој праг толеранције. Онај ко мисли да ми нисмо у стању да избацимо Динамо из Европе се гадно вара. Катастрофа је да је успео од људи који би погинули за Динамо направити људе који се веселе кад Динамо изгуби.

Јосип Џо Шимунић: Прошле године добијемо Шериф у гостима 1:0. Ми дошли на аеродром, ја сам мислио сви ће бити срећни, а њих 23 из управе клуба као да им је неко умро. Здравко је хтио да смени Чачића и сад сви: "треба наћи тренера". Они њему пуше к..., али да нису такви, не би ни били тамо.