Председник Барселоне открио: Меси је предложио смањење плата

Бета

уторак, 31. 03. 2020. у 17:26

Председник Барселоне открио: Меси је предложио смањење плата

Лионел Меси Фото: EPA

Можда су (играчи) били фрустрирани због ствари које су људи у клубу, али и људи ван клуба причали, а који немају све информације - додао је Бартомеу.
Председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу рекао је данас да се фудбалер Лионел Меси није противио смањивању плата играча.

Фудбалери Барселоне јуче су саопштили да су пристали на мању плату од 70 одсто и да ће додатно помоћи како би радници клуба који не раде у спортском сектору могли да примају пуне плате током кризе изазване пандемијом корона вируса.

То је саопштено после навода да је дошло до неслагања измедју искусних играча Барселоне и дректора клуба око редукције плата, што је Меси негирао у отвореном писму. Он је оптужио поједине чланове управе да су вршили притисак на играче.

- Меси ми је од првог дана рекао да мора бити смањивања плата. Тај предлог дошао је од капитена и показује њихову посвећеност клубу - рекао је Бартомеу за шпански Спорт.

Играчи Барселоне саопштили су да су желели да им се смање плате како би помогли у кризи.

- Можда су (играчи) били фрустрирани због ствари које су људи у клубу, али и људи ван клуба причали, а који немају све информације - додао је Бартомеу.

Шпанско првенство одложено је на неодредјено време због пандемије којом је Шпанија тешко погодјена. Према подацима заражено је више од 87.000 људи, а умрло је 7.716, у Шпанији је и даље ванредно стање у покушају надлежних да сузбију ширење вируса.

Шпанска лига и Фудбалски савез Шпаније саопштили су да ће се такмичења наставити када надлежни процене да нема ризика по јавно здравље.