Фудбалски клуб Тотенхем смањио је плате за 20 одсто свим запосленима који нису у екипи, укључујући и председнику Данијелу Левију, како би заштитио њихова радна места у кризи изазваној пандемијом вируса корона.

Мању плату ће у наредна два месеца добијати 550 запослених у Тотенхему.

Овакве кораке у понедељак је предузео и Њукасл за своје раднике као део владине шеме, пренео је Скај.

Председник лондонског клуба рекао је да је то била тешка одлука, али да је донета како би се заштитила радна места и да ће клуб процењивати ситуацију.

Тотенхем се прошлог априла преселио на нови модеран стадион капацитета 62.000 места, а Леви је за то награђен са три милиона фунти, на плату од четири милиона.

Бројни италијански и шпански клубови смањили су плате запосленима.

- Надамо се да ће разговори који воде Премијер лига, Удружење професионалних фудбалера и тренера омогућити да и фудбалери и тренери дају свој допринос фудбалском екосистему - навео је Леви.

- Многе породице су изгубиле вољене, уништени су многи послови, изгубљени су милиони послова, а многи клубови, мали или велики се муче да опстану. На мени је као председнику да се постарам да урадимо све што можемо да заштитимо наше запослене, навијаче, партнере и наш клуб за наредне генерације, а што је такође важно, ширу заједницу у којој имамо велики осећај одговорности - додао је Леви.

Тотенхем је свој стадион ставио на располагање здравственим властима.