Абделхакл Нури се, после годину дана, пробудио из коме и почео да даје знакове живота. Млади везиста Ајакса на добром је путу да преживи, али данас је стигла вест из његовог клуба да је уговор две стране раскинут.

Према писању холандског „Телеграфа“ раскинути уговор је важио до јуна 2020.  Он је раскинут како би се некада талентовани играч скинуо са платног списка и тако је спречено да се активира опција продужетка сарадње на још годину дана.

Ајакс јесте формално и званично скинуо Нурија са листе регистрованих играча, али ће према сазнањима „Телеграфа“ наставити да брине о њему. Уосталом, од 2017. кад се десила несрећа на припремној утакмици са Вердером, клуб из Амстердама је редовно достављао месечну надокнаду Нуријевим родитељима. Породица је сматрала да износ није довољан за  трошкове лечења у најсавременијим болницама.

Није тајна да су у случају Нурија сви погрешили. Клуб је признао пропусте, а установљена је и грешка лекара који су га први примили јер су га лечили од срчаних проблема, то је утицало на његово оштећење мозга и пад у кому.