Голман Астон Виле Пеп Рејна већ 18 дана борави у кућној изолацији јер је заражен вирусом корона и остало му је бар још девет до новог тестирања. Шпанска „Марка“ је разговарала са чуваром мреже преко видео кола, а прича се сводила на искуство које је искусни голман проживео последње три недеље. 

„Не недостаје ми друштво. У кући сам са супругом, петоро деце и два рођака. Места има за све и нема простора за усамљеност. Међутим, био сам потпуно изолован када сам доживео прве симптоме вируса. Били су то грозница, сув кашаљ, главобоља која ме никад до данас није напустила, осећај исцрпљености ... Једини страх се јавио када је почео да ми недостаје кисеоник. У том стању тражења ваздуха био сам 25 минута, као да ми се грло одједном сузило и ваздух не може да прође. Ужасан осећај.  Био сам сам у соби седам, осам дана“, сећа се Рејна првих дана болести.

Разговор је прешао спонтано на дешавања у Италији и Рејново сећање на време проведено у Наполију. Остале су му чврсте везе са тим клубом:

„Напуљ је моје природно окружење. Чим сам напустио клуб желео сам да се у њега вратим. И када сам се вратио нисам могао бољи избор да направим. Уверавам вас да никада нисам толико уживао у игри као те три године у Наполију са Саријем“.

А да ли је тачно да сте Наполи напустили због неслагања са Де Лаурентисом?

"Истина је много једноставнија: Наполи је требао да ме откупи од Ливерпула, нису се договорили око новца и зато сам морао да променим тим. После ме је вратио председник“.

И како је било када сте се вратили?

„Дух с којим смо тренирали и играли, и квалитет те Наполијеве игре никада више нећу видети. Сари је успео да нас изведе ван граница и потенцијала. Тих година видели сте најбољег Коулибалија, најбољег Мертенса, невероватног Алана, сјајног Албиола, драгоцен допринос осталих“, са задовољством се сећа Рејна.