ФК Вождовац се одазвао хуманитарном позиву ФСС: Имамо велику одговорност

Новости онлине

уторак, 31. 03. 2020. у 12:00

ФК Вождовац се одазвао хуманитарном позиву ФСС: Имамо велику одговорност

Фудбалери Вождовца фото: ФК Вождовац

Змајеви су одлучили да се одрекну дела својих мартовских примања у корист донације за борбу против вируса корона
Фудбалски клуб Вождовац и његови фудбалери одазвали су се апелу Фудбалског савеза Србије и одлучили да дају свој допринос у борби наше земље са растућом епидемијом Коронавируса.

Змајеви су одлучили да се одрекну дела својих мартовских примања, а сва средства биће донирана на наменски рачун који је отворио ФСС и који служи за сакупљање средстава која ће бити преусмерена здравственом систему Републике Србије који тренутно трпи велике велике ударе због борбе против вируса корона.

Генерални директор ФК Вождовац Милош Мирковић напомиње да није било сумње у томе да ли ће се ФК Вождовац одазвати на апел матичног савеза.

– Похвалио бих брзу реакцију Фудбалског савеза који је алармирао све клубове и као што видимо ова акција узима све већи замах. Сви ми који радимо у фудбалу, као најпопуларнијем спорту, имамо велику одговорност јер смо део система који може да покрене велики број људи и учини много у  тренутној борби са вирусом који хара планетом. Такође смо ставили до знања да је ФК Вождовац спреман да помогне и на друге начине уколико то буде потребно, и надамо се да ћемо се сви заједно што пре изборити са тренутном ситуацијом. – напомиње Генерални директор Вождовца.

Капитен Змајева Немања Николић је као предводник тима изнео предлог својим саиграчима који су сви редом прихватили овај вид донирања средстава.

– Цео тим се одазвао апелу, и ово је само још један начин да покушамо да помогнемо нашем здравственом систему да се избори са тренутним стањем. Поред овога наравно морамо се и понашати одговорно, те слушати препоруке надлежних како би смањили ризик за ширење вируса и што пре изашли из ванредног стања, те апелујем и на све грађане да се понашају одговорно. Хвала још једном свим здравственим радницима на њиховим надљудским напорима. – истакао је капитен Змајева.

Фудбалски савез Србије покренуо је кампању сакупљања средстава за помоћ здравственом систему Србије и позвао све фудбалске клубове, играче и фудбалске раднике да се одазову апелу.

У ову сврху отворен је и динарски наменски рачун под бројем 160 – 406494- 78 на који се могу донирати средства.