Легендарни центарфор Црвене звезде Дарко Панчев, изјавио је да борба против вируса корона није лака, али да је сигуран да ћемо сви заједно, пре свега дисциплином, остварити победу.

Стрелац шампионског гола у пенал серији против Олимпика у Барију 1991. године време проводи у Скопљу и поштује препоруке надлежних.

"Мало се досађујем, мало гледам телевизију. Углавном сам са породицом, са децом која су мало нервознија од нас, да кажем, старијих. За сада смо дисциплиновани, морамо бити такви, јер је ова болест јака и тешка. Потребно је слушати надлежне органе и поштовати правила, како у Скопљу, тако и у Србији. Стручњаци кажу да је најбоља превенција управо изолација, тако да ја то поштујем у целини. Верујем да дисциплином можемо да победимо ово што нас је снашло", рекао је Панчев за сајт црвено-белих.

Чувени голгетер објаснио је и како изгледа ситуација и у његовој земљи.

"Гледајући целокупну ситуацију у Европи, нарочито у Италији, Шпанији, Немачкој, као и у Америци, ми, за разлику од њих немамо превелики број заражених. Све је то у неку руку нормално, а уколико будемо тим, будемо дисциплиновани, можемо за неких месец дана добити ову битку, која ипак није тако наивна. Нажалост, људи умиру, морамо омогућити себи и најближима да не дође до опасности заразе. Ми који смо у „оно“ време били у војсци навикли смо на неки вид оваквих карантина. Не пада нам толико тешко, као и професионалним фудбалерима који су понекад по читаву недељу у карантину како би били спремни и концентрисани на утакмицу. Међутим, има и оних који нису навикли на то и ја их разумем, али морамо сви да издржимо".

Панчев је описао и један свој дан који проводи у изолацији.

"Мислим да сваки човек има уобичајен дан. Уколико имате посао, радите, после тога се можда видите са пријатељима, затим се долази кући, ручак, потом дружење са породицом, а сада се све то променило. Другачије је, јер морамо да радимо нешто што можда и не желимо. Иначе, супруга и ја гледамо добре филмове, у току дана прегледамо по два, три филма. Нарочито ове најновије, има доста добрих филмова. Ту су нам и деца која су такође вредна, уче, одрађују своје обавезе и то је сјајно. Време се испуњава, али ми људи смо навикли да будемо слободни, морамо бити одговорни да бисмо све ово преживели".

За крај, Панчев је истакао да помно прати дешавања у Звезди и оценио да је у последње три-четири године баш лепо бити звездаш.

"Морамо да истакнемо све оне феноменалне резултате које је екипа постигла са Владаном Милојевићем на челу. Такође, новом тренеру Дејану Станковићу желим да, у најмању руку, буде пођеднако успешан, да настави истом стазом. Звезда прави млађу и бољу екипу која у наредном периоду може да донесе нову радост и успехе нашим навијачима. О Делијама не бих трошио речи, они су били најбољи, тако ће заувек и остати, увек су били ту да подрже сваког фудбалера Црвене звезде. Верујем у освајање титуле, иако нема опуштања, мора се бити максимално концентрисан и сигуран сам да ће тако, овај тим, донети нама звездашима много успеха", закључио је Панчев.