Трагична прича, још једна од многих које су стигле из Италије последњих дана! Ђанкарло Марколин, отац бившег италијанског фудбалера, иначе пријатеља и бивши сарадник нашег Синише Михајловића, Дарија Марколина, преминуо је од вируса корона.

Имао је 75 година, живео је у Бреши и боловао од хипертензије. Kорона га је одвела у смрт за само неколико дана. Бивши фудбалер је испричао трагичну причу, која је шокирала целу његову породицу. Ђанка, како су га сви звали, преминуо је после две недеље борбе. Умро је у среду, док је у болницу у Бреши пиомљен 12, марта.

- Последња два дана био је веома лоше, није могао да прича. Говорили су "стабилно је", па "није добро" и на крају "без свести је". Нису могли ништа. На питање да ли се ради о сатима или данима, рекли су да су сати у питању - рекао је Даријо за Kориере дело Спорт.

Михајловић се међу првима јавио Марколинију да изјави саучешће.

- Примио са хиљаде позива из света фудбала и телевизије. Одговорио сам свима. Први ме је позвао Роберто Манћини, а онда и Синиша Михајловић. Звали су ме и Тоти, Kоистакурта, Ћиро Ферара... многи други из света фудбала.

Бреша је као и Бергамо катастрофално погађена вирусом корона.

- Хиљаде је мртвих, улице су пусте, само пролазе возила хитне помоћи. Неће бити сахрене, јер ће бити кремиран као и други који нису успели да се изборе са вирусом.Али, морамо да чекамо, на листи смо за чекање, можда за недељу дана, не знам. Шокантно је то. Солидарност у свету фудбала је једина лепа ствар. Волео бих да му кажем: "Да ли си видео, ово је за тебе".

Дарио каже да је болест брзо напредовала.

- Прво је имао грозницу. Био је у ризичној групу, не само јер има 75 година. Патио је од хипертензије. Вирус је нашао плодно тло. У почетку су рекли да код куће пратимо његово стање, али после четвртог дана имао је температуру 39,5 па и 40. Мој брат је набавио машину која мери засићеност кисеоником, он је био на 78, а минимална вредност је 92. Одмах смо обавестили болницу. Све је било брзо, нисмо стигли ни да му кажемо последње збогом - открио је Даријо, који је нашем Синиши био асистент и Kатанији, а радили су заједно са Манћинијем у Интеру.