УЕФА је рекла своје, ко не заврши национално првенство неће имати представника у еврокуповима следеће сезоне. И док се широм Европе тек стидљиво помињу могућности за завршетак домаћих шампионата, руководства Енглеског фудбалског савеза и Премијер лиге данима интензивно разговарају и траже најбољи начин за одигравање преосталих девет кола Премијер лиге.

Како пише "Индепендет" изгледа да су га и пронашли. Наиме, према сазнањима овог листа, идеја је да се утакмице играју током лета, у тренинг камповима у енглеској провинцији, без присуства гледалаца, уз директне преносе свих утакмица (92).

Утакмице би требало да се играју у изолованим камповима, попут оних које националне селекције користе за боравак током великих такмичења.

Наставак Премијер лиге посматра се и кроз државну призму. У Великој Британији је преко 20 хиљада људи заражених вирусом корона, међу њима је и премијер Борис Џонсон, преко 1200 је умрло од новог вируса, па у британској влади провејава мишљење да би повратком фудбала народу у карантину колико толико окупирали пажњу и задржали их у кућама. Такође, повратак Премијер лиге би био и велики психолошки подстрек за нацију, јер би изгледао као велики корак на путу повратка у "нормално" стање.
Никако не треба занемарити ни финансијски аспект, јер би Премијер лига прекидом сезоне изгубила око милијарду евра од телевизијских права, док би и на националну економију имао значајан утицај, јер би телевизијски преноси утакмица покренули оглашавање и кладионице, што би требало да убризга одређену своту новца у државну касу.

Оно што посебно храбри најважније људе енглеског фудбала јесте то што су и фудбалери дали свој глас за наставак сезоне када прође највећа опасност од вируса корона.