Пољски голман Војчех Шчесни открио је анегдоту из свлачионице Јувентуса од пре годину и по дана када је Кристијано Роналдо добио црвени картон у првом полувремену меча са Валенсијом. То је била деби утакмица Лиге шампиона за Португалца у дресу екипе из Торина

Тадашњи Јувентусов тренер Масимилијано Алегри је због искључења кључног играча инсистирао да Роналдо свим играчима купи по Мек компјутер, како би има надокнадио што их је ослабљене оставио на терену.

"И даље сви имамо тај рачунар. Роналду је требало много времена јер дуго није могао да свари тај црвени картон и причао је како ништа није урадио погрешно. Требало му је доста времена да прихвати казну, око два месеца је трајало расправљање са тренером, али смо на крају добили компјутере", испричао је Шчесни за свој подкаст "Просто Шчесни".


Иначе, у то време у Јувентусу је важило правило да ако закасниш на тренинг мораш свим играчима да купиш нешто. Једном се у тој казни нашао и голман из Пољске.

"Мислио сам да је уторак, али је била среда. Алегри ме је звао и рекао да су сви већ ту. Када сам стигао пола сата касније на тренинг сви су рекли: "Оооо, добијамо поклоне". На крају сам им купио свима слушалице", открио је Шчесни.