ЈЕСЕНАС га је повреда омела да се докаже и у дресу Војводине, зимус је на припремним утакмицама ефектним погоцима најавио берићетније пролеће, и таман када му је кренуло на терену "Карађорђа", пандемија вируса корона је уштоповала "бубамару". Немања Човић, центарфор Војводине, који се прошлог лета после деценије вратио у клуб у којем је поникао, и то са епитетом најбољег играча ФС Војводине, не крије да му је веома тешко пала обустава свих спортских активности.

- Само да ова страхота са вирусом прође што пре - каже Човић. - Свима је тешко, сви су принуђени да мењају животне навике, да испуњавају обавезе, да раде свој посао у сасвим другачијим условима... Лако ћемо се ми спортисти вратити у жељени ритам, најбитније је да све ово протекне што безболније. Здравље свих нас је на првом месту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Од "Хало, како си", па до милион евра: Тренери широм света на разне начине исказују хуманост и топлину у изузетно тешким временима

Човић је са двогодишњим сином Петром и супругом Гарином у стану на Детелинари и, како потврђује, строго се придржава општих правила, као и упутстава из клуба.

- Супруга и ја смо заиста предузели све потребне мере. Све време смо заједно, а игра са Петром је за мене као тренинг. У кућним условима колико-толико може да уради нешто по питању неких вежби, као и када је реч о режиму исхране. Добра околност је то што у оквиру наше зграде имамо ограђено двориште, па у одређено време можемо да сиђемо тамо у кратку шетњу због детета. Наравно, као и сви, избегавамо непосредне контакте. Пратимо ситуацију, информишемо се - каже Човић.

"ВАЈБЕР" И "ФЕЈСБУК"
СА саиграчима и клубом је у сталном контакту у групи на "Вајберу" и "Фејсбуку".
- Дописујемо се, телефонирамо, коментаришемо, подржавамо једни друге. Највећа подршка стиже из клуба, и сви заједно чекамо да се вратимо на терен. Кажем, ипак, најважније је да сви будемо дисциплиновани и боравком у излоацији допринесемо томе да све што брже прође - каже Човић.