Министар спорта Италије Винченцо Спадафора изјавио је да би забрана спорта у тој земљи требало да се продужи бар до краја априла.

- Предложићу у понедељак забрану спортских догађаја на свим нивоима бар до краја априла. Такође, тражићу да се пооштре мере тренинга. То је подручје на којем нисмо интервенисали пре јер је постојала могућност одржавања Олимпијских игара - рекао је Спадафора за лист Република.

Тренутно потпуно стање забране истиче у петак, али ће оно бити продужено због пандемије вируса корона, којом је Италија једна од најзараженијих држава света.

Спадафора је такође рекао да је "нереално" да се фудбалско првенство Италије, Серија А, настави 3. маја. Неки клубови попут Лација и Наполија су желели да ове недеље наставе са тренинзима.

Најмање 15 играча из Серије А је тестирано позитивно на вирус корона. Укупно је у Италији скоро 100 хиљада заражених.

Италијански министар спорта је навео да се нада да ће сви руководиоци који су у систему Серије А "показати озбиљну жељу да за променом".

- Велики клубови живе у балону, изнад својих могућности, почевши од милионских зарада играча. Они морају да разумеју да више ништа неће бити као пре пошто се заврши ова криза - казао је Спадафора.

Фудбалери Јувентуса на челу са Kристијаном Роналдом и тренером Маурициом Саријем су пристали да се одрекну 90 милиона евра у платама како би помогли клубу током кризе.

Спадафора је рекао да ће се обезбедити 400 милиона евра за опоравак аматерских спортских асоцијација.