СКОРО две године је чекао на правду, ускоро ће је и дочекати. Српски тренер Синиша Михајловић биће следећег месеца богатији за три милиона евра, а та сума је одштета за сраман отказ који је у јулу 2018.добио у Спортингу.

Као што је познато, Михајловић је прво потписао трогодишњи уговор са екипом из Лисабона. Међутим, убрзо након озваничења сарадње дошло је до промене руководства у Спортингу и нови председник клуба Хозе Соуза Кинтра је на ружан, чак и понижавајући начин решио да склони Синишу са клупе.

- Људи из новог руководства су тврдили да нисам прошао пробни период који постоји по португалском правилнику. Међутим, они то не могу да кажу јер нисам ни започео уговор. За 30 година каријере као играч и тренер нисам доживео ништа слично. Али имам своја права и тражићу да се она поштују. Зато ћу се бранити на суду јер су ми права прекршена - истакао је тада Михајловић, који је тако у Спортингу провео само девет дана.

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) је прошле године донео одлуку да је Михајловић у праву и да је Спортинг дужан да му исплати одштету од три милиона евра. Пошто је УЕФА клубовима продужила рок за испуњење финансијског фер-плеј, Спортинг је у обавезида уплати новац тренеру Болоње у периоду од 31. марта до 30. априла.

Михајловић се тренутно налази у Риму, у изолацији од коронавируса.