Искусни уругвајски дефанзивац Дијего Годин критиковао је италијанске власти и Серију А због понашања на почетку пандемије вируса корона на Апенинима. Фудбалер Интера сматра да је такмичење морало да буде прекинуто знатно раније, а највише му је засметало што су "нероазури" играли утакмицу против Јувентуса 8. марта, с обзиром да се сумња да је играч "старе даме" Данијеле Ругани већ тада био заражен Ковид-19 вирусом.

- Тек када је игач Јувентуса био позитиван на тесту сви смо морали у карантин и утакмице су одложене. Али током те утакмице многи, са којима су наши играчи били у контакту, су били већ заражени - рекао је Годин за ЕСПН, истакавши да су италијанске власти све схватиле олако.

- Сматрало се да је то проблем у Kини, да неће доћи овде. Мало по мало, дошло је до интервенције, али дуго нису предузимане драстичне мере. Били смо у опасности до последњег тренутка, све док ситуација није постала неподношљива. Лагали су нас да је све нормално.

Објаснио је и да постоје многи проблеми у лечењу, иако је одао признање докторима.

- Здравство се срушило, нема више кревета за интензивну негу који би бринули о толиком броју људи у критичном стању. Све што бисмо могли да урадимо је да се захвалимо тим људима, иако није довољно. Они су заиста хероји.