Некадашњи југословенски и хрватски репрезентативац Роберт Просинечки био је један од најбољих светских фудбалера деведесетих година прошлог века. Није мали број стручњака који сматрају да би некдашњи фудбалер и тренер Црвене звезде био још успешнији да је ван терена водио спортски живот.

Није тајна да је миљеник Звездиног севера и током каријере био страствени пушач, а о томе је у својој колумни у "Дејли Мејлу", у којој одговара на питање читалаца, писао и Питер Крауч.

Тренутна ситуација и прекид фудбалских шампионата у готово целој Европи био је повод да извезни Џејмс пита Крауча који од његових бивших саиграча би имао највише пробелема да избегава кутије са слаткишима током изолације.

- Имао сам некога на уму, али ово питање ћу икосристити као прилику да говорим о Роберту Просинечком, који није био, рецимо то тако, најпосвећенији физичкој активности... Роберту је реч 'дисидент' пристајала савршено, црвени Марлборо није пушио само док је био на терену. Једва смо га виђали на тренинзима током седмице, али мој Боже, када је играо за Портсмут био је невероватан - написао је некадашњи нападач, између осталих Ливерпула и Тотенхема, који је у Портсмуту делио свлачионицу са Просинечким, који је тада био на заласку каријере.

- Имао је трикове попут онога да се намести за ударац, уради лажњак, а онда 'зарола' лопту тако да би противнички играч остао попутно збуњен... Знали сте да ће то да уради, могли сте то да видите са километра удаљености, али је било немогуће зауставити га... Мора да је био посебан доживљај гледати га у Реалу или Црвеној звезди. За Портсмут је био бенд од једног човека, уживање за гледати - завршио је Крауч.

Подсетимо, Роберт Просинечки је у Портсмуту провео једну сезону, 2001/2002, одиграо је 33 утакмице и постигао девет голова.