НА карантин сам навикао током спортске каријере, тако да ми боравак у стану не представља проблем, тим пре што сам са породицом. Међутим, као и све људе, "излуђује" ме што нико не зна ко носи вирус а ко не, а лека нема и зато се, сматрам, строго морамо придржавати мера у ванредној ситуацији и упута лекара. То наглашава Мирослав Тањга, наш прослављени фудбалер, сада асистент Синиши Михајловићу, стратегу Болоње, с којим је био саиграч у шампионским генерацијама Војводине и Црвене звезде пре три деценије.

- Вратио сам се из Италије у Нови Сад пре 16-17 дана, пре него што ће бити уведено ванредно стање, јавио у Клинички центар Војводине, нисам имао никакве симптоме које немам ни сада, учинио све по том питању превентиве, тако да сам као и сви у режиму кућне изолације - каже Тањга.

- Истог дана, из Болоње, која тада није била захваћена и у којој нема много заражених вирусом, Синиша је отпутовао својој кући у Рим, придружио се својој породици. Чујемо се свакодневно, у контакту смо, разговарамо о свему и пратимо ситуацију. Део фудбалера Болоње, највише странци, остао је у карантину, док је део код својих кућа. Они раде на одржавању кондиције и мишића у тонусу по инструкцијама наших кондиционих тренера.

У Италији, посебно у њеном северном делу, који је највише захваћен пандемијом и преживљава трагедију, фудбалска сезона ће по свему судећи морати да се заврши.

-Таква је тренутно прича, али очекују се упутства од Фудбалске федерације. Људски животи су битнији од фудбала. Јасно је да сви губимо, али ипак је живот најважнији. У Италији се дешава трагедија, највећа после Другог светског рата а суштина је да се број оболелих што пре смањи и да се прекине пандемија. Наводно, како видим по информацијама са интернета, говори се да су тамо у почетку мало потценили вирус, али није на мени да то коментаришем јер нисам стручан за то. Код нас сам сведок да смо ситуацију схватили више него озбиљно на време и да ће то добрим да нам се врати. Наш народ, убеђен сам, довољно добро је упућен и схвата дешавања. Најважније је придржавати се режима да све прође што брже и безболније - каже Тањга.

ПРИДРЖАВАМО СЕ СВИХ МЕРА
- УВЕДЕНИХ мера се сви у породици придржавамо - каже Тањга. - Као и сви остали људи у својим кућама, играмо друштвене игре, слуша се радио, често смо за компјутером на интернету, ја на телефону... наравно, гледамо телевизију, заједно кувамо ручак, припремамо вечеру, само да се све заврши са што мање проблема. Зато морамо бити стрпљиви.