ОСТАО је на шестомесечној позајмици у Партизану, за мај је био планиран његов опроштај од црно-белог дреса пред одлазак у Монако, али би мартовски меч против Вождовца врло лако могао да буде његов последњи у клубу из Хумске.

Млади, 18-годишњи штопер Страхиња Павловић верује да ће ипак имати прилику да се на адекватан начин опрости од клуба који га је као тинејџера лансирао у европске фудбалске висине.

- Размишљао сам о томе и надам се да неће бити тако, да ми утакмица против Вождовца неће бити и последња у Партизану. Читао сам да би могло од маја да се настави првенство, па да одиграм још неколико мечева.

Растанак се примакао, али високи штопер Партизана тврди да уопште нема такав осећај.

- Искрено, немам свест да одлазим. Знам да у јулу идем у Француску и да ме чекају неки нови људи, нова средина, али ја живим за следећи дан и не размишљам сад о томе, него ћу кад дође на то ред.

Изолација која представља свакодневицу свих грађана Србије у протекле две недеље за младог фудбалера није проблем. Напротив, сада после дужег времена може да се посвети породици у Шапцу.

- Живим у кући, тако да имам двориште, па могу да изађем да радим вежбе, и то радим сваког дана. У слободно време играм игрице са братом и гледам серије, тренутно гледам "Викинге". Иначе, тек сада видим колико смо срећни што играмо фудбал и тренирамо. Баш сам пре неки дан причао са Лазаром Павловићем и констатовали смо да нисмо очекивали да ће нам наш спортски центар оволико недостајати - закључио је Павловић.

УМАЊЕЊЕ ПЛАТЕ ЛЕП ГЕСТ
ФУДБАЛСКИ Партизан је реаговао међу првима и помогао у борби против вируса корона тако што су се сви у клубу одрекли дела мартовске плате на име помоћи Влади Републике Србије у борби против пандемије.

- Кад је овако тешка ситуација, не би смео да буде никакав проблем да се одрекнемо плате. Леп је гест и требало би што више људи тако да гледа - јасан је Павловић.