Српски фудбалер и играч Алмерије Радосав Петровић рекао је данас да је "живот без фудбала језив", али је истакао да је у тренутку док се свет бори са корона вирусом најважније сачувати људске животе.

"Што се ситуације у Алмерији тиче, на југу Шпаније она није тако алармантна као у Мадриду, Валенсији, Каталонији и на северу. И овде је велики број заражених и одредјен број смртних случајева, али сви се надамо да ће ово лудило што пре да се заврши - рекао је Петровић за Арену спорт.

Он је навео да није приметио велику панику међу људима "јер није ни имао прилику за то".

- Људи су затворени по кућама и ретко их можете срести на улици, једино у набавци. Што се тиче излазака из куће, они су минимални. Забрањено је било какво кретање, полиција патролира по граду по 24 сата - рекао је Петровић.

Српски фудбалер је казао да време у изолацији проводи уз телефон и телевизор, да је у сталном контакту са породицом и пријатељима.

- Живот без фудбала је најблаже речено чудан, да не кажем језив. Први пут нам се дешава да се налазимо у оваквим околностима, да смо оволико ван терена, тако да је ово чудна ситуација за све нас - рекао је Петровић.

Он је истакао да нико нема информација када ће и да ли ће се сезона наставити.

- Челници Ла Лиге желе да се првенство по сваку сезону заврши, макар то било у јуну и јулу. То ће бити компликовано из неколико разлога. Прво због играча који имају уговоре до краја јуна, а друго, у великом делу Шпаније су тада изузетно високе температуре и врло је неизвесно како ће све то изгледати - рекао је Петровић.

- Фудбал је у другом плану, најважније је да се ово што пре заврши и да људи сачувају своје животе. Видећемо шта ће се дешавати. Претпостављам да ће челници свих лига желети да се сезоне заврше јер ако се прекину све лиге ће изгубити велики
новац и то ће бити ударац - додао је он.

Петровић је, на крају, грађанима Србије поручио да се придржавају мера које су одређене.

- Пробајте да сачувајте разум у овим временима и пробајте да уживате са својим породицама. Верујем да ћемо из овога изаћи паметнији и јачи - рекао је Петровић.