Мијаиловић се води информацијама које је Терзић добио од УЕФА: Надамо се наставку првенства у мају

З.Ћоровић

петак, 27. 03. 2020. у 15:50

Мијаиловић се води информацијама које је Терзић добио од УЕФА: Надамо се наставку првенства у мају

Светозар Мијаиловић

Сви треба заједно да пребродимо ово како бисмо дочекали шампионску титулу, рекао је председник Црвене звезде

ФУДБАЛ је стао готово у свакој земљи света. Нико не зна када ће вирус корона да престане да прави хаос на све стране, а председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић каже да је генерални секретар Звездан Терзић добио одређене најаве из седишта европске "куће фудбала".

- Информације које је Терзић добио од УЕФА гласе да ће првенства највероватније да се наставе у мају, али ово је погодило читав свет, тако да нико не може са сигурношћу да зна шта ће да буде. Живот се у многим сегментима вратио уназад и клубови који сад немају приходе од утакмица, телевизијских преноса и маркетинга се налазе у тешком положају. Људи из Звезде проучавају све варијанте како бисмо наставили да функционишемо нормално и верујем да ћемо успети да превазиђемо ову ситуацију и да ћемо у периоду који нас очекује на најбезболнији начин успети да пребродимо ово - нагласио је Мијаиловић за клупски сајт.

СТАДИОН ПОД НАДЗОРОМНА стадиону је и обезбеђење, јер објекат мора да буде под сталним надзором, због свега што се у њему налази. Све то је прилагођено условима који су прописани од стране државе. Већина послова може да се заврши од куће, али неке ствари траже физичко присуство - истиче Мијаиловић.

Први човек црвено-белих апеловао је на све у Србији да поштују мере самоизолације због пандемије вируса корона и истакао да верује да ће и наша земља, као и клуб на чијем је челу, пребродити ову тешку ситуацију:

- Ово је ванредна ситуација коју ниједан наш грађанин никада није доживео на тај начин и због тога озбиљност налаже да имамо личну и друштвену одговорност за поступке које чинимо како би се ово зло зауставило. Један од начина које струка саветује и које држава својим мерама прихвата и прописује је стриктна социјална изолација како се вирус не би ширио.

Мијаиловић је 8. јануара напунио 73 године и одлуком надлежних државних органа не сме да излази из дома, осим евентуално у набавку недељом рано ујутро.

- Као неко ко има више од 65 година, поштујем све те одлуке и готово две недеље се налазим потпуно сам у стану и прекорачим праг само да бих узео оно што ми оставе они који ми помажу - додао је Мијаиловић.

Он је позвао све да поштују прописане мере безбедности како бисмо "што пре стали на пут овој пошасти":

- Морамо да верујемо у знање и способност наших лекара, као и у мере које је предузела држава у циљу решавања проблема. Самоизолација јесте најбољи и једини прави начин да превазиђемо ово. Сви треба заједно да пребродимо ово како бисмо дочекали шампионску титулу коју очекујемо да ћемо освојити.

Ванредно стање је на снази, али Црвена звезда није у потпуности стала с радом. По речима Мијаиловића, организација припада генералном директору Звездану Терзићу, као и пословном директору Марку Петровићу.

- Они праве план свих активности у смислу тога шта се мора урадити кад се ово заврши. То је низ мера који се усаглашава и доноси како бисмо нормално наставили рад. Клуб нема неких посебних активности осим оних везаних за инвестиције, а то се одвија динамиком коју диктирају актуелни услови.