Модри неће мање плате: Капитен Адеми на удару јавности, медији кажу да је Албанац себичан и неморалан

З. Ћ.

26. 03. 2020. у 19:05

Модри неће мање плате: Капитен Адеми на удару јавности, медији кажу да је Албанац себичан и неморалан

"НЕМОРАЛАН" Аријан Адеми фото: ЕПА

Мета је пре свих капитен Динама, који годишње зарађује 657.000 евра, а у време вируса корона минимална су примања оних који су први на удару у продавницама, апотекама...
ФУДБАЛЕРИ Динама из Загреба одбили су да потпишу одлуку клуба о смањењу примања. Управа клуба из Максимира је због пандемије вируса одлучила да смањи плате играчима, стручном штабу и члановима радне заједнице у периоду од следећих шест месеци. Међутим, првотимцима се то није свидело, игнорисали су "ударац по џепу", па се Динамо у званичном саопштењу захвалио запосленима у клубу, Б тиму и фудбалској школи што су прихватили меру о неопходној сечи плата.

- Хвала свима који су уз разумевање тешке и неизвесне ситуације прихватили одлуку клуба. Ова одлука, коју није било лако донети, нужна је с циљем очувања стабилности и ликвидности ГНК Динамо у тренуцима велике кризе у Хрватској и епидемије, те у тренуцима када су фудбал и спорт потпуно заустављени у Хрватској иA свету - наводи се у саопштењу.

Као што је познато, руководство Динама је донело одлуку по којој играчи и тренери остају без трећине прихода. Трећина примања исплатиће им се у редовним роковима, док ће се трећина примања исплатити у року од шест месеци од датума одигравања прве следеће званичне утакмице.

- Сви чланови клуба морају поднети терет ове кризе, пропорционалан својим примањима и другим бенефитима које играње и запослење у Динамо носи. Управа клуба овим мерама жели да заштити своју радну заједницу и сваког појединца, од запослених у клубу до прве екипе и осигурати да нико од запослених не остане без посла у овом тешком периоду - истиче се још у саопштењу.

"Модри" су се нашли на удару медија и јавности, који њихов потез називају "неморалним, срамотним и себичним". Мета је пре свих капитен, Албанац Аријан Адеми, који годишње зарађује 657.000 евра, а у време вируса корона минимална су примања оних који су први на удару у продавницама, апотекама... Поручују да му треба одузети траку, посебно због чињеница да му је Динамо изашао у сусрет кад је због допинга био суспендован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Рашо

26.03.2020. 19:49

Шта је сада, Шиптари не ваљају кад хоће плату а добри су кад нападају Србе?

Синај

27.03.2020. 03:18

Шипац је добар док га не уједеш после се поздрави и што даље од њега.Никад ти неће заборавити,кад га једном изсаш.